Veelbelovend Vancouver

Aan de Westkust van Canada ligt Vancouver, een prachtige wereldstad. Het is een smeltkroes van culturen en wist je dat de stad vernoemd is naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden? Inwoners van Vancouver worden in het Engels heel charmant “Vancouverites” genoemd. Het centrum is een schiereiland met vele moderne, torenhoge gebouwen. Direct daaromheen liggen authentieke wijken met historische gebouwen, een groots China Town. Vergeet zeker niet het eeuwenoude Stanley Park te bezoeken waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Hoe groot de stad ook is, er heerst een prettige, gemoedelijke sfeer.

Vancouver is een mooi begin voor een prachtige vakantie in Canada. Veel reizigers starten hier om vervolgens met een auto of een camper rond te rijden. Maar voor je begint aan je rondreis adviseren wij je wel een aantal dagen in deze stad te vertoeven. Wat kun je er zoal doen? De Travel Managers van Face2Face Travel weten nog veel meer tips and tricks maar hieronder alvast een aantal suggesties. Je kunt er een prachtige fietsroute rijden om alle facetten van Vancouver in één dag te ontdekken. Je fietst rondom False Creek. En aan het einde van de tocht wacht je in Stanley Park een heerlijke picknick.

Of wacht dacht je ervan om heerlijk te dralen door Yaletown? Deze voormalige fabriekswijk met veel stenen gebouwen is in de jaren ’90 omgebouwd tot een hippe buurt. De meeste oude gebouwen zijn gerenoveerd en omgetoverd tot chique appartementen, hippe boetieks en relaxte bars. Hier komen mensen om te zien en gezien te worden. Vooral als de zon ondergaat en de avond valt, is het er druk en gezellig. Je kunt per taxiboot naar Granville Island. Vanaf het Aquatic Centre (naast de fameuze Burrard Bridge) maak je een 3 minuten durende oversteek van Vancouver naar het Agro Café Granville Island. Snuif de gezellige sfeer op die hier hangt en geniet van de overheerlijke en lokaal gebrande koffie met altijd wat lekkers erbij.

Vanuit de haven van Vancouver vlieg je in slechts een half uurtje naar het centrum van Victoria. Hier ga je per zodiac of overdekte Ocean Cruiser op zoek naar de orka’s en zijn kornuiten. Je krijgt de unieke kans om deze indrukwekkende dieren te bewonderen in hun natuurlijke habitat. Daarnaast zie je ook een grote schare aan zeehonden, zeeleeuwen, zeevogels en uiteraard de spectaculaire vergezichten van Zuid-Vancouver Island. De plaats Victoria kun je trouwens ook prima opnemen in je rondreis vanuit Vancouver.

En hoe vind je het volgende? Ervaar hoe de inwoners leven aan de Canadese westkust. Vlieg mee met de lokale postbode op de postvluchten vanaf Vancouver Harbour naar de schilderachtige dorpjes op de Gulf Islands. Deze spannende reis is elke keer anders, afhankelijk van het weer en waar de pick-up vertrekt. Stap uit op bijvoorbeeld Salt Spring Island en geniet van een mooie fietstocht naar het dorp Ganges. Je kunt je hart ophalen aan de vele leuke winkeltjes en de kleurrijke boerenmarkt met overheerlijke lokale producten.

Je ziet het al: genoeg te beleven en dat is nog maar het begin van je reis! Dus let’s go!