Veelzijdig Guatemala

Een mix van indrukwekkende cultuur en prachtige natuur in het hart van Midden-Amerika.  Start of eindig je reis door dit prachtige land in Antigua, een mooie koloniale stad met vele gekleurde straatjes en een gezellig centraal plein waar iedereen vooral ‘s avonds samenkomt. Wil je iets actiefs doen, dan zijn vanuit hier meerdere vulkanen in de buurt om te beklimmen.

Iets verder van Guatemala City ligt het Lake Atitlán, omringd door 12 verschillende kleine dorpjes, die met de boot over het meer bereikbaar zijn met een mooi uitzicht op vulkanen. De dorpen San Marcos La Laguna en San Juan La Laguna zijn de moeite van een bezoek waard. 

Naast Mexico kun je in de uitgestrekte jungle in het noorden van Guatemala ook veel Maya tempels bezichtigen; de tempels van Tikal zijn het meest bekend, maar die van Yaxhá zijn misschien nog wel meer bijzonder. Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan deze tempelcomplexen is Flores, een eiland vol met leuke winkeltjes, gezellige bars en restaurants.

Verstopt in de bergen ligt het schitterende natuurreservaat Semuc Champey met prachtige blauwgroen gekleurde natuurlijke poelen; een zwemparadijs midden in de jungle.

Via Río Dulce maak je een mooie boottocht naar Livingston, een van de weinige steden aan de Caribische kust van Guatemala en bijzonder vanwege de unieke Garifuna cultuur. Perfect als je de reis naar Belize of Honduras wilt vervolgen.
Wil je ook graag de Maya tempels van Guatemala bewonderen of ben je nieuwsgierig geworden naar de veelzijdigheid van het land, neem dan vrijblijvend contact op met de Travel Managers van Face2Face Travel.