Verleng je zomer in Portugal!

De zuidkust van Portugal, de Algarve, is een ideale plek om je zomer te verlengen. De Algarve heeft eigenlijk het hele jaar rond een mild klimaat en met maar liefst 3000 zonuren per jaar en maar weinig neerslag is het altijd een fijne bestemming. Heb jij nog vakantie in september of oktober denk dan eens aan een vakantie in deze mooie Portugese regio. Je kunt er heerlijk relaxen, maar ook genoeg ondernemen. De vriendelijke mensen zullen je met open armen ontvangen. 

De bijna altijd kalme zee kent hier wel vijftig tinten blauw. Langs de 200 kilometer lange kustlijn vind je fijne zandstranden en betoverende baaien. Je kunt er goed zeilen of surfen. Onze tip: huur eens een boot en ontdek de streek vanaf zee. Vanaf het water zie je heel goed het steeds veranderende landschap. Tussen Lagos en Albufeira kom je vooral goudkleurige rotsformaties tegen, en op andere plekken worden de zandstranden omringd door roodachtige kliffen en witte duinen. 

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op een van de vele prachtig aangelegde golfbanen. Veel golfcourts zijn internationaal bekroond. Wandel of fiets je graag? De Algarve heeft ontzettend veel wandel- en fietspaden. De Via Algarviana doorkruist het binnenland, terwijl de Rota Vicentina langs één van de best bewaarde kuststroken van Europa loopt.

Mocht je eigen hotel, pension of huisje geen spa hebben, dan kun je het kuuroord Termas de Monchique bezoeken. In de spa’s en centra voor thalassotherapie kun je verschillende behandelingen boeken en heerlijk ontspannen.

Voor de lunch of het diner kun je genieten van vooral verse vis en zeevruchten. Die worden heerlijk gegrild of bereid in cataplanas. De Algarve kent een aantal verfijnde restaurants met zelfs Michelinsterren, maar ook veel eenvoudige restaurants aan het strand of in de dorpjes. Het maakt niet uit waar je gaat eten, je zult overal de Portugese gastvrijheid voelen. 

We helpen je graag om nog even van de zon te genieten!