Verrassend Boedapest

Verrassend Boedapest

Boedapest – die fraaie Oost-Europese stad die ooit wereldberoemd werd om haar thermaalbaden – heeft inmiddels de allure van een ware westerse metropool. De Donau snijdt de stad in twee delen: het heuvelachtige Buda met haar vele burchten en het drukke vlakke Pest dat als winkel- en zakencentrum van de stad door velen wordt beschouwd als het ware centrum van de stad.

Eén van de mooist denkbare panorama’s krijgt je vanaf de Paleisberg. Van hier heb je een prachtig zicht op de weerspiegeling van de beroemde Kettingbrug en de prachtige Parlementsgebouwen in de Donau. Architectuurliefhebbers zijn in verrassend Boedapest ook op hun plaats. In de Hongaarse hoofdstad zijn een keur aan bouwstijlen te bewonderen. Van de gotische Matthiaskerk tot het in Jugendstil gebouwde Greshampaleis.

Naast de vele traditionele elementen kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen en een uitgebreid winkelaanbod. Dé autovrije winkelstraat is de Vaciutca, in het hart van Pest. Een ware cultuur op zichzelf vormen de traditionele koffiehuizen. Rond de 20e eeuwwisseling telde de stad er zo’n 500. Het zijn nu nog steeds vaak schitterende pronkzalen, gedecoreerd met marmer, brons, zuilen en spiegels. Houd je van lekker uit eten gaan’ Dan kan dat in Boedapest uitstekend. En vaak krijg je tijdens het diner gezelschap van een trio authentieke zigeunermuzikanten. Boedapest is een moderne stad met een onmiskenbare ouderwetse touch. Absoluut de moeite waard!

Gratis excursie bij Sunair!

Bezoek verrassend Boedapest en boek nu. Onze trouwe partner Sunair heeft momenteel een prachtige aanbieding; bij boeking ontvang je een gratis River Ride (t.w.v. € 29,- p.p.). Dit is een 1,5 uur durende tour waarbij je zowel per bus als boot langs alle hoogtepunten van Boedapest gevoerd wordt. En natuurlijk – om de reis optimaal voor te kunnen bereiden – ontbreekt ook de 100% stadsgids Boedapest niet bij de reisbescheiden! Neem nu contact op met onze Travel Managers om verrassend Boedapest te boeken!