Vietnam: land van de Loempia en nog veel meer

Vietnam staat voor valleien met rijstvelden, de Mekong rivier met het primitieve boerenleven of de keizerstad Hue. Het is het land van de punthoedjes, brommers en natuurlijk niet vergeten: de Loempia!

Als een S-vormige slang slingert het land langs Laos en van China tot Cambodja.

De grootste stad van het land is het voormalige Saigon; Ho Chi Minh City. Omringd door een chaos van brommertjes, heeft deze meeslepende metropool ook zeker culturele schoonheid te bieden. Van mystieke tempels in de Chinese wijk Cholon tot een prachtig Operagebouw in het centrum. Als de verkoeling van de avond neerdaalt over de stad, gaan de neon lichten aan en bruist de trendy stad tot in de vroege uurtjes.

Hanoi is de officiële hoofdstad van Vietnam. De stad is met haar 6,5 miljoen inwoners de tweede grootste stad van het land. Wist je dat Ha rivier betekent en Noi binnen betekent?

Zomaar een aantal suggesties om te ondernemen in Hanoi:

Breng een bezoek aan het poppentheater. 1000 jaar geleden ontstond deze unieke Vietnamese uitvinding. Vandaag de dag worden de poppen bespeeld in een klein zwembad met aan de voorkant het podium, begeleid door muzikanten. De show laat niet alleen het traditionele boerenleven zien, maar ook heldenverhalen en de vreedzame kindertijd op het Vietnamese platteland. Maak na de show backstage persoonlijk kennis met de poppenspelers.

Of ga terug naar school!
De Hanoi Kookschool biedt uitstekende, interactieve kooklessen aan, inclusief een bezoek aan de lokale markt. Ervaar de fantastische eetcultuur op straat, beroemd om de bun cha (BBQ varken), plakrijst en pho (noedelsoep). Verkopers bezetten hele stoepen met hun gasbranders. Geniet van de omgeving, geluiden en geuren!

Als Travel Manager van Face2Face Travel zijn we erg enthousiast over deze bestemming. Het is er boeiend en afwisselend.

We werken met zogenaamde bouwstenen om op die manier een perfecte rondreis voor jou op maat samen te stellen. Liever een groepsreis zodat je samen met andere reizigers kunt genieten van de Highlights van Vietnam? Dat kan natuurlijk ook.

Het land is groot en verdeeld in Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam. Van het noorden naar de andere gedeelten reis je per vliegtuig maar het kan ook over land of per trein. Dit ligt helemaal aan je wensen, het bedrag dat je wilt besteden en vooral ook aan de tijd die je hebt. Het is mogelijk om je reis af te sluiten aan het strand en alles nog eens rustig de revue te laten passeren wat je hebt meegemaakt.

Dus wil je meer dan een Vietnamese  Loempia? Laat je inspireren en neem contact op! Tạm biệt!