Voorjaarsvakantie in afwisselend Ierland

Ierland is een stedentrip, een avonturenvakantie en een wellness bestemming ineen. Een ideaal land voor een onvergetelijke rondreis. Wij mixen en matchen de bijzondere plekjes van dit prachtige land geheel naar een reis in jouw smaak en naar jouw wens mixen en matchen de bijzondere plekjes van dit prachtige land geheel naar jouw smaak en wens. 

Het landschap van Ierland variërt enorm. Van dalen tot bergen, van bossen tot veenmoerassen en van stranden tot kanaaloevers. Over reizen naar Ierland kun je boeken schrijven, dus lichten we slechts een paar regio’s toe.

De 2500 kilometer lange Wild Atlantic Way is de langste kustroute van de wereld. Onderweg zie je kolossale kliffen, levendige stadjes en zie je dat de manier van leven altijd op de zee is geïnspireerd. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, surfen, duiken, kajakken, kunst, muziek of goed eten, je vindt alles langs deze schitterende route.

De Connemara is een gebied vol legenden en folklore en ligt aan de Atlantische Oceaan. De roestkleurige veenmoerassen zijn bezaaid met grijsblauwe meren; over de heuvels kronkelen oude stapelmuurtjes; en de koraalstranden, zandbaaien en kleine natuurlijke havens worden begrensd door de constant veranderende oceaan. Plus nog de charmante stadjes stadjes en dorpen als Leenane, Roundstone, Clifden en Letterfrack. 

De Giant’s Causeway en de spectaculaire kust van Antrim, de glooiende, frisgroene heuvels in het binnenland met eeuwenoude stadjes kenmerken het noorden van Ierland. Net als de steden Belfast en Londonderry, de meren Lough Erne en Lough Neagh en de kastelen en Keltische hoogkruisen maken Noord-Ierland tot een bijzondere bestemming. En niet te vergeten de Bushmills Distillery, werelds oudste whiskeystokerij!

Hoofdstad Dublin is een stad van tegenstellingen, waarin mooie gebouwen, schitterende winkelstraten en veel musea te vinden zijn, maar ook rommelige markten, oude volkswijken, straatventers en bedelaars. Sommige van die oude wijken zijn nu juist weer helemaal in, zoals Temple Bar met haar gezellige restaurantjes en pubs.

En Ierland is een van de landen waar je nu zonder test naar toe kunt als je gevaccineerd of genezen bent. So, let’s go!