Wandelen met uitzicht in Cinque Terre

Het Italiaanse Nationaal Park Cinque Terre ligt tussen Genua en Livorno en bestaat uit een natuurpark en 5 kustdorpen: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso verspreid over 30 kilometer paradijselijke, Ligurische kust. Zeer terecht werd Cinque Terre opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het park en de dorpjes zijn voor toeristen niet bereikbaar met de auto. Je kunt vanuit het nabijgelegen LaSpezia  of Moneglia met de trein of per boot naar het eerste dorp van je keuze. De dorpjes zijn onderling verbonden met een treinspoor, een boot route en een aantal wandelpaden. Voor een bezoek aan Cinque Terre betaal je een bijdrage. Tip: de Cinque Terre Card die je toegang geeft tot het wandelgebied en onbeperkt reizen per trein vanuit LaSpezia en in het nationale park.

Overnachtingsmogelijkheden in de dorpjes zijn beperkt. In Moneglia en LaSpezia vind je een groter aanbod aan accommodaties. Als Travel Manager van Face2Face Travel kan ik je enkele opties geven zoals bijvoorbeeld een verblijf in een Agriturismo of een mooi hotel aan het strand.

In Cinque Terre kom je om te wandelen en onderweg te genieten van de natuur, de kleurrijke dorpjes die geplakt lijken tegen de steile kust en het spectaculaire uitzicht over de Middellandse Zee.

De meest bekende wandelroute is de Via dell’amore die laag langs de kust verschillende dorpen verbindt. Deze route is geschikt voor minder ervaren wandelaars en heeft een verhard wandelpad, leuningen en bankjes om onderweg op uit te rusten. Voorzie wel in voldoende water en goede wandelschoenen. Je kunt er voor kiezen om enkel een gedeelte van de route te doen, bijvoorbeeld van Monterosso naar Vernazza wat ongeveer twee uur in beslag neemt.  De hoger gelegen wandelpaden zijn meestal onverhard en meer geschikt voor ervaren wandelliefhebbers.

Wil je de warmte en het massatoerisme vermijden kies dan voor een bezoek in het voor- of najaar. Veel bezoekers komen maar voor één dag naar het park. Ik raad je aan om hier tenminste twee dagen te plannen om optimaal te kunnen genieten! Neem eens de boot tussen twee dorpjes, wandel een stukje het binnenland in en stop voor een picknick onderweg met fantastisch uitzicht.

In de omgeving van Cinque Terre vind je nog veel meer geweldige plekjes. Als Travel Manager bij Face2Face Travel heb ik toegang tot een uitgebreid aanbod aan accommodaties en activiteiten in heel Italië. Ik stel graag een unieke rondreis voor je samen, volledig aangepast aan jouw wensen. A presto!