The Warm Heart of Africa: Malawi

Malawi is een straatarm land, maar rijk aan prachtige en vriendelijke mensen. Het land heeft een gebrek aan grondstoffen maar een overvloed aan schitterende natuur. Van berglandschappen zoals het Zomba plateau tot de goudgele stranden van Lake Malawi. Van kleurrijke vogels tot indrukwekkende dieren als olifanten, neushoorns en nijlpaarden.

Het is geen land voor ‘Afrika-beginners’. Je moet wel enige ervaring hebben om het land te waarderen. Hoewel Malawi officieel het armste land van de wereld is zijn de mensen opvallend vriendelijk. En daarmee is Malawi ook een relatief veilig land. Zonder problemen loop je over de markt in Blantyre tussen de lokale bevolking. De hoofdwegen zijn goed, dus verken het land met een huurauto!

Mumbo Island is een ongerept en verlaten tropisch eiland in het uitgestrekte Lake Malawi National Park. Voor de kust ligt een doolhof van enorme onderwater blokken in kalm en super helder water. Dit, in combinatie met de ontelbare soorten kleurrijke cichliden (vissen, waarvan enkele soorten alleen hier voorkomen) maakt Mumbo Island een van de  beste zoetwater snorkel- en duikplekken in de wereld. Het eiland is nooit bewoond geweest maar je Travel Manager van Face2Face Travel kan hier een huisje of een familietent boeken! Liwonde National Park is een prachtig wildrijk safaripark. De Shire rivier is de levensader van Liwonde N.P. en stroomt het hele jaar. Prachtige palmbomen, open savannen en bossen wisselen elkaar af en er staan prachtige Baobab bomen. Het is nog geen big five park, maar de meest geziene dieren zijn olifanten, nijlpaarden,  krokodillen, wrattenzwijnen, diverse antilopen, zebra’s en giraffen. Om de big 5 wel te zien,adviseren wij om Malawi te combineren met Zambia (South Luangwa).

Zomba plateau is een unieke plek. Een grote berg die 1800 meter uittorent boven zijn omgeving. Er zijn vele watervallen en diverse meren. Bovenop zijn wandelingen mogelijk die zo schitterend zijn dat ze in de koloniale tijd werden omschreven als “de beste in het Britse rijk”. Een prachtige bestemming om lekker actief  te zijn. De temperatuur ligt 5 – 10 graden lager dan in het laagland. Je kunt hier ook mountainbiken, vissen of paardrijden. De beste accommodatie op het plateau is een luxe hotel, Sunbird Ku Chawe.

Satemwa theeplantage & Huntingdon House geven een goed beeld van de Engelse koloniale tijd. Laat je rondleiden over de theeplantage en sta versteld van de mooie uitzichten.    Face2Face Travel heeft goede contacten met een lokale agent en onlangs is er een bezoek gebracht door een collega. Dus informatie en kennis vanuit de eerste hand. Kunnen wij binnenkort zeggen: Yendani bwino / Muyende bwino wat in het Chichewa betekent: goede reis / veilige reis?