Wat maakt Georgië nu zo uniek?

Wat maakt Georgië nu zo uniek?

Dit land is bijna 2 keer zo groot als Nederland en heeft maar 4,7 miljoen inwoners. Al deze 4,7 miljoen Georgiërs zijn vriendelijk en enorm gastvrij. Het land ligt in de zuidelijke Kaukasus, ten zuiden van Rusland en grenst aan Turkije, Armenië en Azerbeidzjan. Georgië behoort geografisch gezien bij Azië, maar de bewoners beschouwen hun land als Europees. Op BBC is dit land genoemd als: strategisch gelegen op belangrijke wegen, waar Europa Azië ontmoet.

Het landschap is afwisselend zodat je op één dag in de bergen in het Noorden kunt skiën en die zelfde dag kunt zwemmen in de Zwarte Zee in het Zuiden. Georgiërs staan bekend als de levensgenieters van de Kaukasus. Ze hebben goede wijnen en een goede keuken. Prachtige cultuur, flora en fauna en het is echt een onontdekte nieuwe bestemming. Er zijn diverse UNESCO erfgoed locaties en het land staat op nummer 8 van de top 10 van de veiligste landen van de Wereld. De hoofdstad Tbilisi is booming. Het is een stad met eigenzinnige mode, baanbrekende kunst en bruisende nachtclubs. De stad heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. Sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991 kreeg Georgië een burgeroorlog en een conflict met Rusland te verduren. Pas sinds een aantal jaren is het er rustig en heeft een jonge creatieve garde de kans om zich te ontwikkelen. Het gevolg: kunstgaleries, mode winkels, nachtclubs en moderne restaurants en cafés schieten in rap tempo de grond uit.

Batumi wordt ook wel de hoofdstad van de zomervakantie van Georgië genoemd. Met op de achtergrond de mistige heuvels is het een prachtige stad om te combineren met een verblijf aan de kust. Kutaisi, de tweede stad van het land na de hoofdstad Tbilisi, ligt aan de rivier Rioni. Het parlement is hier gehuisvest sinds 2012. Dit heeft geleid tot de nodige opknapbeurten. De stad heeft veel bezienswaardigheden waaronder de Bagrati kathedraal.

Zo kunnen we nog meer steden beschrijven, maar het beste is natuurlijk om het zelf te ontdekken. Voor de avontuurlijke reiziger is er ook zeker genoeg te doen in de vorm van Hiking and Trekking, mountainbiken, raften, hunting, caving en paragliding. Het seizoen is van mei tot september en er zijn mooie resorts om te verblijven.

We noemden het al: naast de zon kun je ook de wintersport beoefenen van december tot mei met onder andere off pis te skiën en nachtskiën. Genoeg verklapt, boek je reis bij je Travel Manager van Face2Face Travel en ervaar het zelf.