Wij kunnen en kennen ook Nederland!

Dit jaar liever op vakantie in eigen land? Wij kennen de weg ook in Nederland. Een actieve fietsvakantie bijvoorbeeld in het waterrijke Friesland. Friesland leent zich echt niet alleen voor schaats- en zeiltochten, je kunt hier prachtig fietsen. 

De vele goed gemarkeerde fietspaden brengen je in alle elf Friese steden en je maakt uitgebreid kennis met het Friese merengebied. Je fietst over dijken en door weilanden en, waar nodig, brengen voet- en fietsveren je naar de overkant van vaarten en ‘brekken’.

Jouw fietsvakantie begint en eindigt in Leeuwarden. Ontdek de vele monumenten die deze stad rijk is. Op de eerste echte fietsdag kom je langs vele terpdorpen. In Boksum, Weidum en Reduzum kom je de eerste kop-hals-rompboerderijen tegen. Via Jirnsum fiets je over de oever van het Sneekermeer naar Sneek. Maak een rondrit naar IJlst of breng een bezoek aan de houtzaagmolen van De Rat.

Je vervolgt je route door het Friese merengebied op weg richting het IJsselmeer. Stavoren, de oudste plaats van Friesland, Hindelopen met de fraaie 17e eeuwse huizen en ook Gaastmeer fiets je door, met voldoende tijd om deze plaatsjes te ontdekken. Na een nachtje in Workum ga je verder langs de Flakke en Aldegeaster Brekken richting Bolsward. Bolsward heeft een fraai centrum met grachten en vele monumenten. 

Dan naar Harlingen, de belangrijkste havenstad van Friesland. Een oergezellige plaats met veel terrassen aan het water. Universiteitsstad Franeker kent het oudst werkende planetarium ter wereld. Na Franeker ga je noordwaarts over schelpenpaadjes en dijkwegen door de polder naar het Bildt. Fiets langs de zeedijken en via de dorpjes Ferwert en Birdaard naar Dokkum. De laatste dag kun je via een ommetje naar Holwerd en fiets je over het jaagdpad naar Bartlehiem, voordat je terugkeert naar Leeuwarden.

Je bagage wordt voor je verplaatst en je verblijft in comfortabele hotels met ontbijt of naar keuze met halfpension. 

Vraag jouw Travel Manager voor meer info.