Winters avontuur in Fins Lapland!

Winter in Fins Lapland draait om beleving: het Noorderlicht, een huskysafari, ijsvissen, overnachten in een iglo, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skiën en nog heel veel meer. Al ben je nog zo’n fanatieke skiër, eigenlijk zou je minstens eenmaal in je leven de traditionele wintersportvakantie in de Alpen moeten inruilen voor een reis naar het noorden van Europa.

Een huskysafari is een unieke belevenis. Na een korte instructie van een huskyhouder over het besturen van de slee is het vooral genieten. De sledehonden trekken je geconcentreerd door het wit besneeuwde landschap. Onderweg een heerlijke lunch bij een kampvuur.

Je kunt ook lekker met een sneeuwscooter door het landschap crossen. Stop onderweg om te ijsvissen. Wil je zelf aan het werk, maak dan een sneeuwschoen wandeling. Het is niet moeilijk om met de speciale sneeuwschoenen door diepe lagen sneeuw te lopen, maar het vergt wel wat conditie. Sommige regio’s bieden een uitgebreid langlaufnetwerk en ook enkele skiliften. 

Het noorderlicht, ook wel poollicht of aurora borealis genoemd, is een heldere gloed aan de noordelijke hemel dat ontstaat door de energie die vrijkomt door een van zonnewind afkomstige geladen deeltjes die door het aardmagnetisch veld in de buurt van de Noordpool wordt afgebogen. Hierbij ontstaat een bijzonder schouwspel variërend van een mooie lichte gloed tot een lichtshow met bewegende bogen en stralen. De meeste kans op het zien van het noorderlicht is in januari/februari. Maar eerder kan ook!

Er zijn diverse soorten accommodaties, van mooie lodges tot kleinschalige hotels, maar je kunt ook meer privé in een huisje verblijven. Een echt bijzondere overnachting is een nacht in een iglo hotel. De meeste accommodaties hebben een Finse sauna, waar je heerlijk kunt opwarmen na je buitenavonturen. 

We helpen je graag om jouw ultieme winterreis in Finland te boeken!