WinterWonderLand in Zwitserland

Bergen, sneeuw, blauwe lucht en zonnetje: de ideale ingrediënten om in de winter een paar actieve dagen buiten door te brengen. 

Collega’s van Face2Face Travel brachten een paar dagen door in het gebied Wallis (Zwitserland). De reis ging naar Saas Fee, waar zij de eerste nachten in het verbleven. Hier heb je vanuit de skilift en langs de pistes echt een prachtig uitzicht op de indrukwekkende gletsjers. Daarna gingen zij met de trein en bus naar Fiesch, waar zij dwars door de het skigebied van Aletsch Arena wandelden en diverse uitzichtpunten op de langste gletsjer van de Alpen bezochten. Dit gebied is echt top voor een skivakantie met kinderen, skiën kan je zelfs tot de ingang van je hotel of berghut. Als je niets hebt met een traditionele skivakantie is het leuk om eens te ervaren hoe mooi de besneeuwde bergen in de winter zijn.

Voor de skiërs is Saas Fee een walhalla. Ruim 100 kilometer aan piste en in totaal 23 liften. Van brede pistes voor de beginners tot buckelpistes voor de diehards, voor ieder wat wils. Het dorp ligt hoog op zo’n 1.800 meter en is daardoor heel sneeuwzeker. Vooral in het late voorjaar vanaf midden maart heeft het Saastal een enorme sneeuwval en veel zonneschijn.
Onze tip: Ga naar het hoogstgelegen draaiende restaurant ter wereld. Deze staat op de 3.500 meter hoge top van de Feegletscher en is met de kabelspoortrein Metro Alpin te bereiken.  Hoe bijzonder wil jij dineren?