Yukon Larger than Life

Laat je meeslepen door de betovering van Yukon, het ongerepte noorden van Canada!

Kilometers verkennen onder de Middernachtzon……In dit enorm uitgestrekte landschap leidt elke weg tot weer een verrassende ontdekking: Hoge bergen en uitgestrekte valleien met vele rivieren en indrukwekkende gletsjer meren waar je kariboes, elanden, wolven, zwarte- en grizzlyberen kunt spotten. Historische plekken nemen je mee in een andere wereld. Hoor de sterke verhalen over werelds grootste goudkoorts in Klondike. Ga op avontuur naar de goudvelden en bezoek Keno en Dawson City. In 1898 kwamen hier duizenden avonturiers op zoek naar goud en een beter leven. Nu slenteren we over de stoffige houten boardwalks en genieten van deze historische plek. Je waant je net op een filmset, maar het is echt en bestaat hier gewoon in de gang van het dagelijkse leven.

Natuurliefhebbers worden op slag verliefd op Yukon. De noordelijke ligging naast Alaska en de ongerepte natuur maken Yukon tot een heel bijzondere vakantieregio. De ongerepte wildernis van Yukon wordt vaak het best bewaarde geheim van Noord-Amerika genoemd. Een dag zonder dat het ooit nacht wordt. Een land dat dankzij de middernachtzon de bewoners en bezoekers een gevoel van ongeremde energie geeft. Ze zijn hartelijk en koesteren hun rijke First Nations cultuur.

Als Travel Manager van Face2Face hebben wij goede contacten met specialisten in dit gebied. Daarom kunnen we je ook goed adviseren wat je het beste kunt doen.

Het is een perfecte bestemming om op eigen houtje met een huurauto of camper te verkennen. Het landschap wordt doorkruist met een netwerk van spectaculaire panoramische goed onderhouden wegen, natuurparken en wildlife. Zelfs de onverharde wegen zijn goed begaanbaar met een gewone auto. Onderweg tref je goede campings, lodges, cabins of hotels op bijzondere historische plekjes en natuurparken met de vele wandel- en of andere mogelijkheden biedt.

Canada al eens bezocht en nu echt iets anders willen beleven? Bezoek Yukon “Larger than Life” : een levensgroot avontuur dat op je wacht om gedeeld te worden!