Zanzibar, de parel van de Indische Oceaan.

Wil jij op vakantie naar een prachtig eiland denk dan eens aan Zanzibar, een eiland zo’n 40 kilometer vanuit de kust van Tanzania. Zanzibar wordt de parel van de Indische Oceaan genoemd. Parelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Je vindt er de mooiste stranden van Afrika. Houdt je van duiken of snorkelen dan vindt je in Zanzibar een geweldige onderwaterwereld. Snorkelen en duiken is erg populair in Zanzibar, bijvoorbeeld rondom het eiland Mnemba Atoll is dit een belevenis.

De hoofdstad Stone Town met zijn smalle steegjes en straatjes. De Arabische gebouwen zijn gemaakt van het koraalsteen. De stad was ooit het hart van de slavenhandel. Nu zijn voornamelijk de kruiden en specerijenmarkt die het straatbeeld verfraaien.
Zanzibar staat ook bekend om zijn vele kruidplantages. Kruiden zijn het belangrijkste exportproduct van Zanzibar. Een bezoek aan een kruidenboerderij is dan ook echt aan te raden. Noodmuskaat, kruidnagel en kaneel zijn een van de kruiden die je veel zult vinden op dit eiland.

De beste periode om Zanzibar te bezoeken is het droogseizoen, deze loopt van december tot februari en van juni tot oktober.

Er zijn vele leuke excursies mogelijk in Zanzibar. Een bezoek aan prison Island. Hier vindt je geen gevangenis zoals de naam doet vermoeden. De voornaamste attractie op dit eiland zijn de reuzenschildpadden. Sommige schilpadden zijn al 150 jaar oud.
Het Jozani National Park is een jungleachtig bos vol apen. De Colobus apen(rode franje apen) komen alleen op Zanzibar voor en zijn zeer zeldzaam.Wist jij trouwens dat de zanger van Queen Freddie Mercury op Zanzibar is geboren? Je kan tegenwoordig in het voormalige huis van Freddie gaan dineren.