Het onbekende Zuid Tirol

Zuid-Tirol is een prachtige vakantieregio in het noorden van Italië. Er wordt veelal Duits gesproken, en de plaatsnamen hebben zowel Italiaanse als Duitse namen. Deze regio wordt gekenmerkt door de ruige bergketen de Dolomieten, uitgestrekte fruitboomgaarden en heel veel wijngaarden en een paar leuke steden. Jong en oud kunnen in dit stukje Italië een heerlijke vakantie beleven. 

Dolomieten

De natuur is overweldigend. De bergketen de Dolomieten zijn van ongekende schoonheid. Je vindt hier mooie wandelingen die voor iedereen goed te doen zijn, maar ook een aantal zogenaamde ‘Klettersteigen’ die geschikt zijn voor ervaren bergwandelaars en voor mensen zonder hoogtevrees. Het Sella-massief is in de zomer een heel populair wandelgebied en in de winter een fijn skigebied. 

Wijn- en fruitstreek

Ga je iets dieper Zuid-Tirol in dan kom je in de fruit- en wijnstreek. Het klimaat hier is ideaal. Mediterraan. Veel zon, niet te warm, en af en toe een buitje. De ‘Strada del Vino’ begint net iets onder de stad Bolzano, in Appiano. Langs de Süd-Tiroler Weinstrasse liggen wel 70 wijnboerderijen. Je kunt overal proeven, maar bij sommige wijnhuizen kun je heerlijk lunchen of dineren op het terras. Soms met prachtige uitzichten, soms heel pittoresk op een binnenplaatsje. Ook hier vind je veel wandel- en fietsroutes. 

Merano
Merano is een kleine, maar gezellige stad die je makkelijk in een dag kunt ontdekken. Er zijn veel goede restaurants te vinden, het winkelaanbod is groot en iedere week vind je er een typische, Italiaanse markt. Langs de rivieren de Etsch en de Passer strekken fietsroutes zich uit. Neem de lift naar Meran 2000 en je kunt weer heerlijk hiken. Vergeet je camera niet, want vanaf hier heb je een ongekend uitzicht op de Dolomieten. 

Accommodaties
Er zijn veel verschillende accommodatietypes, van luxe hotels tot eenvoudige appartementen en pensions. 

Jouw Travel Manager helpt je graag een passend verblijf te zoeken!